Cos de cumparaturi 0
Pate din Semințe de Floarea Soarelui: Retete de pate Nordice
Pateul Nordic cu Somon și Hrean
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 150 g somon afumat, tocat fin
- 2 linguri de hrean proaspăt ras
- 1 lingură de smântână acră
- Coaja rasă de la o lămâie
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Procesează semințele de floarea soarelui într-un blender până la obținerea unei paste fine.
- Adaugă somonul afumat, hreanul ras, smântâna acră și coaja de lămâie în blender și amestecă până la omogenizare.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Servește acest pate nordic pe felii subțiri de pâine neagră sau pe crackers pentru o gustare elegantă.
Pateul Suedez cu Dill și Căpșuni
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 3 linguri de iaurt grecesc
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- 1 lingură de căpșuni, tocate fin
- Sucul de la jumătate de lămâie
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Mărunțește semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Amestecă semințele măcinate cu iaurtul grecesc, mărarul tocat, căpșunile și sucul de lămâie într-un bol.
- Ajustează consistența și condimentele după gust.
- Acest pate suedez poate fi răspândit pe pâine prăjită sau servit cu felii de castravete pentru un aport proaspăt și ierbos.
Pateul Danez cu Castraveți și Smântână
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 1/2 castravete, tăiat cubulețe
- 2 linguri de smântână
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- Mărar proaspăt tocat
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Procesează semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Adaugă cubulețele de castravete, smântâna și zeama de lămâie în blender și amestecă până la obținerea unei compoziții cremoase.
- Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă mărarul tocat.
- Servește acest pate danez cu crackers cu semințe sau pe felii subțiri de pâine integrală.
Pateul Finlandez cu Smoked Reindeer și Mure
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 100 g carne de ren afumată, tocată fin
- 1/2 cană de mure proaspete
- 2 linguri de iaurt finlandez
- 1 lingură de miere
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Mărunțește semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Amestecă semințele măcinate cu carne de ren afumată, murele, iaurtul și mierea într-un bol.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Servește acest pate finlandez cu felii de pâine neagră sau pe crackers pentru o experiență gustativă autentică.
Pateul Norvegian cu Crayfish și Ridichi
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 150 g crab de apă dulce (crayfish), tocat fin
- 1/2 cană de ridichi, tăiate cubulețe
- 3 linguri de smântână norvegiană
- 1 lingură de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Procesează semințele de floarea soarelui într-un blender până la obținerea unei paste fine.
- Adaugă crabul de apă dulce tocat, ridichile cubulețe, smântâna norvegiană și uleiul de măsline în blender și amestecă până la omogenizare.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Acest pate norvegian cu crayfish și ridichi poate fi servit cu felii subțiri de pâine sau cu crackers cu semințe pentru o textură crocantă.
Pateul Islandez cu Brânză Skyr și Pere
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 1/2 cană de brânză skyr (brânză islandeză)
- 1/2 cană de pere, tocate fin
- 2 linguri de iaurt islandez
- 1 lingură de miere
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Procesează semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Amestecă semințele măcinate cu brânza skyr, perele tocate, iaurtul islandez și mierea într-un bol.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Servește acest pate islandez cu felii de pâine integrală sau pe biscuiți pentru un gust răcoritor și cremos.
Pateul Islandez cu Brânză Skyr și Pere
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 1/2 cană de brânză skyr (brânză islandeză)
- 1/2 cană de pere, tocate fin
- 2 linguri de iaurt islandez
- 1 lingură de miere
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Procesează semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Amestecă semințele măcinate cu brânza skyr, perele tocate, iaurtul islandez și mierea într-un bol.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Servește acest pate islandez cu felii de pâine integrală sau pe biscuiți pentru un gust răcoritor și cremos.
Pateul Finlandez cu Smoked Reindeer și Mure
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 100 g carne de ren afumată, tocată fin
- 1/2 cană de mure proaspete
- 2 linguri de iaurt finlandez
- 1 lingură de miere
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Mărunțește semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Amestecă semințele măcinate cu carne de ren afumată, murele, iaurtul și mierea într-un bol.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Servește acest pate finlandez cu felii de pâine neagră sau pe crackers pentru o experiență gustativă autentică.
Pateul Norvegian cu Crayfish și Ridichi
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 150 g crab de apă dulce (crayfish), tocat fin
- 1/2 cană de ridichi, tăiate cubulețe
- 3 linguri de smântână norvegiană
- 1 lingură de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Procesează semințele de floarea soarelui într-un blender până la obținerea unei paste fine.
- Adaugă crabul de apă dulce tocat, ridichile cubulețe, smântâna norvegiană și uleiul de măsline în blender și amestecă până la omogenizare.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Acest pate norvegian cu crayfish și ridichi poate fi servit cu felii subțiri de pâine sau cu crackers cu semințe pentru o textură crocantă.
Pateul Suedez cu Dill și Căpșuni
Ingrediente:
- 1 cană de semințe de floarea soarelui
- 3 linguri de iaurt grecesc
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- 1 lingură de căpșuni, tocate fin
- Sucul de la jumătate de lămâie
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
- Mărunțește semințele de floarea soarelui într-un blender până obții o pastă fină.
- Amestecă semințele măcinate cu iaurtul grecesc, mărarul tocat, căpșunile și sucul de lămâie într-un bol.
- Ajustează consistența și condimentele după gust.
- Acest pate suedez poate fi răspândit pe pâine prăjită sau servit cu felii de castravete pentru un aport proaspăt și ierbos.